Govers Spil notarissen The Dare Company

Schoolboeken- en sportproject

Het schoolboeken- en sportproject van Breath en SOCO houdt in dat er 2.000 schoolkinderen van 11 verschillende scholen in de onrustige provincie Gali van schoolboeken werden voorzien. De boeken werden gefinancierd door Breath en gekocht en gedistribueerd door SOCO, in samenwerking met de VN. Stichting SOCO is de stichting van Sandra Roelofs, presidentsvrouw en Breath-ambassadrice.

Als deel van de samenwerking tussen Breath en SOCO werd een 40 ft container verzonden naar Georgië.  Mission & Relief Transport uit Zevenhuizen, gespecialiseerd in humanitaire transporten verzorgde het transport. 

In de container zaten schoolborden, kinderfietsen van het fietsenplan van John en Marjan Geurdes, kinderbedjes van Kraamzorg de Eilanden, veel spullen van Hans Textiel, een echo-apparaat uit het AMC, voor alle 11 scholen een eigen sportmaterialen pakket van het bedrijf Sport 81 uit Rotterdam om de gymnastieklessen te verbeteren, Sparta-kleding, volley-, voetbal- en basketballen en nog te veel om op te noemen. Opvallend is dat veel van de materialen nieuw zijn. Breath heeft de container aangekocht en stelt die beschikbaar aan SOCO als opslagmogelijkheid.

Dit project werd mogelijk gemaakt door een actie van de Rotaryclub Dordrecht en een sportdag bij Fit Centre Capelle West. Wilde Ganzen uit Hilversum vermeerderde dat bedrag tot de benodigde € 20.000,00. Ook de hulp van diverse sponsors was onontbeerlijk voor het slagen van dit bijzondere project.

Doneer nu!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in:

Laatste nieuws

19-10-2017 Nieuwe daken Sparta Kinderdorp Roemenie dankzij Wolfert van Borselen School
Lees meer »

19-10-2017 Leerlingen Wolfert van Borselenschool aan de slag en op vakantie met kinderen van Sparta Kinderdorp
Lees meer »

14-10-2017 Bouw huizen Malinivka vordert
Lees meer »

Volg ons ook op

facebook twitter youtube
Dare to Design Wilde ganzen 1%Club Digisource