Govers Spil notarissen The Dare Company

Welkom bij Breath Care for Kids

Ondanks kou, bouw huizen Malinivka gaat door


Nico de Borst, Evgeniy Levchenko en Roderick Post bezoeken Oekraine 

Voetbal spelen bij onze club in Charkov Oekraïne met Lev. Wat een grote verrassing om  vrienden van een paar jaar geleden te ontmoeten, de broers danja en ilja. Goed om te zien dat ze het goed maken en wat was het leuk om elkaar weer te ontmoeten. Daarnaast heeft ons gezelschap een bezoek gebracht aan de bouw van de huizen in Malinivka.

 

 

Nieuwe daken Sparta Kinderdorp Roemenie dankzij Wolfert van Borselen School

 

Een aantal daken van het Sparta Kinderdorp zijn vernieuwd. In de zomer van 2016 is het dak van het hoofdgebouw vervangen en daarna moest ook het oude dak van het eerste gebouw eraan geloven. Het volgende dak (zie foto) van het Sparta Rotterdam Kinderdorp was nu aan de beurt. Met deze metamorfose kunnen de huizen er weer jaren tegenaan. Wij danken de Wolfert van Borselenschool zeer voor dit fantastische en zeer noodzakelijke initiatief.

Leerlingen Wolfert van Borselenschool aan de slag en op vakantie met kinderen van Sparta Kinderdorp

 

 

Daarnaast hebben een groep leerlingen van deze school ons Sparta-kinderdorp bezocht. Zij zijn een paar dagen elders in Roemenie op vakantie gegaan met een aantal kinderen van het Sparta Kinderdorp. Ook hebben zij met deze kinderen allerlei leuke activiteiten gedaan. Deze kinderen die anders nooit op vakantie gaan, hebben het heel erg naar hun zin gehad. Wederom een mooi initiatief van de Wolfert van Borselenschool waarmee de goede samenwerking met de Stichting Breath Care for Kids opnieuw wordt bevestigd.

Bouw huizen Malinivka vordert

14 oktober 2017; Het bouwen van onze huizen in Malinivka vordert .Deze week werden de betonnen platen op de eerste verdieping gelegd. Mooi om te zien dat onze mensen in Oekraïne heel hard werken en dat de resultaten steeds meer zichtbaar worden.

  

Winterkleding nodig voor Oekraiense kinderen

30 september 2017; Dit prachtige kind van onze familie in de Kharkiv regio in Oekraïne en de andere 8 kinderen hebben schoenen, laarzen, broek, trui, ondergoed, sokken en een dikke winterjas nodig. De temperaturen kunnen in de winter soms dalen tot 30 graden onder nul. De beste manier om te helpen is geld in te zamelen, en in Oekraine deze spullen te kopen, anders moeten we het vervoeren en lopen we tegen de formaliteiten aan bij de Oekraïense douane. Wij streven naar een bedrag voor onze familie van € 150 - € 200 per kind. Wie helpt hen? Alles is welkom. Een mooi voorbeeld is dat een van de vrienden van de Stichting Breath vraagt geld voor zijn verjaardag speciaal voor deze kinderen.

Voor sommige sponsors hebben we een speciaal cadeautje.

Reacties: facebook, ndeborst@breathcareforkids.com.


United Breath Youth aan de slag in Roemenie

 

 

25 juli 2017: Het was diep in de nacht dat we Roemenië verlieten. Nu zijn we weer thuis. We hebben met een groep positieve enthousiaste  jongeren een fantastische week achter de rug. De activiteiten die georganiseerd zijn, hebben de kinderen in het Sparta Kinderdorp veel plezier en geluk gebracht. Daarnaast bedanken wij iedereen die heeft bijgedragen om van deze week een succes te maken. Dat waren: De ouders voor het brengen en ophalen van ons, Olgun Seitcadil, onze Roemeense voorzitter van Fundatia Breath Romania, Domnul Nicu de eigenaar van hotel Villa Bella, het personeel van het Sparta Kinderdorp en alle anderen. In het Roemeens zeggen wij “multumesc”.

Benoeming Nico de Borst tot erelid Rotary Club Kharkiv Multinational

5 juli 2017. Gisteren vloog Nico de Borst via Warschau naar Kharkiv in Oekraïne. Het was er erg warm. Nico was uitgenodigd door de  Rotary Club Kharkiv Multinational om de benoeming van de nieuwe president te vieren. Dat bleek niet het enige te zijn. Nico was zeer vereerd toen bleek dat hij werd benoemd tot erelid van de Rotary Club Kharkiv Multinational. Deze benoeming draagt bij om nog meer Oekraïense kinderen te kunnen helpen. Wat een leuke verrassing.

Bouw Huizen Malinivka in volle gang 

5 juli 2017  Vandaag bezocht ik onze bouwplaats in Malinivka Oekraïne. Ik heb een goed overleg gehad met onze bouwcoördinator Sergey en onze directeur Alexander Dreval. Het is één van de twee huizen die we daar zullen bouwen. Ik ben er van overtuigd dat het goed project zal worden voor de Oekraïense kwetsbare kinderen.

Voetbalkleding voor straatkinderen in Kharkiv Oekraine

 

Masita Sportswear levert ons de voetbalkleding voor de voetbalclub voor straatkinderen in Kharkiv in Oost-Oekraïne.
Prachtige actie van Masita, waarvoor wij hen en onze partnerclubs bedanken. Binnenkort nemen we de kleding mee naar Oekraïne.
Nu zijn we nog op zoek naar een hoofdsponsor voor de voetbalclub. Heeft u interesse of ken u iemand die interesse heeft? U kunt contact opnemen met Nico de Borst.

Voorbereidingen WK voetbal voor straatkinderen van start

Deze week beginnen de voorbereidingen voor het WK voetbal voor straatkinderen in Moskou in 2018. Onze Stichting wil ervoor zorgen dat aan dit wereldkampioenschap een team uit Oekraïne en Georgië meedoet. Het zou geweldig zijn als ook Roemenië volgend jaar met een team zou kunnen deelnemen.
Deze week zit vol met bijeenkomsten op ambassades, waarbij wordt gebrainstormd over straatkinderen, met als doel om ze te steunen in het aanbrengen van structuur in hun leven. Maar het is heel belangrijk dat we een gemeenschappelijke verklaring afleggen ten behoeve van de straatkinderen. Ik (Nico) kan er helaas deze week niet zijn, maar mijn zeer gewaardeerde vriend uit Oekraïne, Alexander Dreval is daar om ons te vertegenwoordigen. Volgend jaar zal ik er ook zijn.
·

 

 

Doneer nu!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in:

Laatste nieuws

19-10-2017 Nieuwe daken Sparta Kinderdorp Roemenie dankzij Wolfert van Borselen School
Lees meer »

19-10-2017 Leerlingen Wolfert van Borselenschool aan de slag en op vakantie met kinderen van Sparta Kinderdorp
Lees meer »

14-10-2017 Bouw huizen Malinivka vordert
Lees meer »

Volg ons ook op

facebook twitter youtube
Dare to Design Wilde ganzen 1%Club Digisource